Reglement klassement

Doel:

Het doel van het klassement is om onze leden aan te sporen om samen ritten te rijden. In ons klassement word je beoordeeld op aantal gereden km’s met de club, en niet zo zeer op je fysieke kwaliteiten. Op deze manier maakt iedereen kans op een goede uitslag in het klassement, 2 ritten van 50km tellen evenveel dan 1 rit van 100km. Of dit nu tegen een snelheid van 35km/h of 20km/h gemiddeld is maakt niet uit. Het belangrijkste is dat er samen gereden wordt.

Natuurlijk hangt er voor de winnaar van het klassement ook een leuke prijs aan vast.

Er worden 2 afzonderlijke klassementen opgesteld. Een voor de race en één voor de MTB.

Regels:

  • Je kunt je gereden km’s ingeven onder de volgende voorwaarden:
  • Het evenement is aangemaakt op de site minstens 2 dagen voor het evenement zelf.
  • In het evenement staat plaats van afspraak en uur vermeld.
  • Er zijn minstens 2 leden van de club ingeschreven op de site. Deze 2 leden zijn geen bij elkaar inwonende familieleden.

Praktisch:

  • Gereden km’s kunnen ingeven worden via de link rit onder de rubriek INHOUD TOEVOEGEN. Een alternatieve manier is via de link KLASSEMENT waar je ook kan klikken op Rit toevoegen
  • Alle leden kunnen evenementen aanmaken via de link evenement onde INHOUD TOEVOEGEN
  • Wanneer er verschillende afstanden worden gereden op een evenement mogen alle leden hun km’s ingeven zolang er samen gestart wordt. In groepen starten kan ook, maar aangezien we in een club zitten is het wenselijk om allemaal samen af te spreken. M.a.w. Als er een één lid niet op tijd is en ervoor kiest om de rit op een later tijdstip aan te vatten, zullen voor dit lid de gereden km’s niet tellen.

Vb: a en b starten om 8u, c en d om 9u = ok

Vb: a, b, c en d starten om 8u a rijdt 50km, b 70km, c en d rijden 40km = ok

Vb: a, b en c starten om 8 u voor verschillende of gelijke afstand, d om 9u d kan geen km’s ingeven, a, b en c wel.

  • Wanneer er bv wordt afgesproken aan Ter Leie voor een trainingsrit en je rijdt tot daar met de fiets, zullen enkel de km’s tellen van aan Ter Leie. Dit geld ook voor de terugrit naar huis. Uitzondering hierop is wanneer dit op de site wordt vermeld, en er met meerdere leden naar de plaats van afspraak wordt gereden. Vb: er is een tt in Tielt, a,b en c besluiten vanuit Waregem te vertrekken om daar verder af te spreken met d. Op de site staat dit ook zo vermeld. A, b en c mogen hun km’s van en naar Tielt ook bijtellen, d telt enkel zijn km’s van de tt.
  • Wanneer er 2 leden zijn ingeschreven op de site, en 1 van deze 2 leden komt niet opdagen, mag het wel aanwezige lid wel zijn km’s tellen. Best wel even bellen naar het andere lid om te zien of hij/zij om de 1 of andere reden iets later is.
  • Ritten in het buitenland kunnen ingegeven worden indien deze tijdig op de site staan.

Met eventuele vragen kan je altijd terecht bij Tony, Rolf, Bert of Stijn.

Veel geluk met jullie klassement, het bestuur van Cycling Team Fietsen Devos.